W 7 smaków dookoła świata

Dzieci nabywają umiejętność przeżuwania pokarmu w wieku około 7 miesięcy.

W 7 smaków dookoła świata

BoboVita zaprasza maluchy w kulinarną podróż

Warszawa, 10 listopada 2010 -- BoboVita oferuje najmłodszym smakoszom 7 nowych deserków i obiadków z limitowanej linii „Kuchnie Świata”. Nowe dania w słoiczkach BoboVita to zdrowe i zbilansowane posiłki, które wprowadzą dzieci w szeroki świat smaków. Dzięki nim mali smakosze będą mogli cieszyć się jedzeniem i odkryją wiele nowych, wartościowych i wykwintnych dań, charakterystycznych dla kuchni włoskiej, hiszpańskiej, węgierskiej i francuskiej.

W 7 smaków dookoła świata

Dostępne od października nowości z linii BoboVita „Kuchnie Świata” to:
• 3 deserki
o Włoski krem morelowy, po 4. miesiącu,
o Francuski mus gruszkowy, po 6. miesiącu,
o Hiszpański koktajl owocowy, po 9. miesiącu,
• 4 obiadki
o Ragout z kurczakiem i warzywami, po 5. miesiącu,
o Spaghetti z pomidorami i łagodną mozzarellą, po 9. miesiącu,
o Leczo z warzywami i ryżem, po 9. miesiącu,
o Tagliatelle z kurczakiem i musem z kabaczka, po 9. miesiącu.

Dzięki odpowiednio dobranym składnikom, pochodzącym z rygorystycznie kontrolowanych upraw, deserki i obiadki BoboVita „Kuchnie Świata” są lekkostrawne, a zarazem zdrowe, zbilansowane i dostosowane do potrzeb dziecka. Nie zawierają konserwantów, sztucznych barwników i dodatków aromatycznych. Dania dla najmłodszych niemowląt mają idealnie gładką, delikatną konsystencję. Konsystencja dań dla starszych niemowląt jest natomiast idealna do nauki żucia, więc maluchy będą mogły połączyć degustację smacznych obiadków z doskonaleniem tej umiejętności.

„To, co dziecko je i jakie smaki polubi w pierwszych latach życia, ma wpływ na jego przyszłe upodobania kulinarne. Dlatego tak ważne jest urozmaicanie diety niemowlęcia, które zaczyna się od odkrywania nieznanych smaków. Nasi mali konsumenci chętnie sięgają po nowe smaki, więc nieustannie poszerzamy portfolio, wprowadzając do niego sezonowe nowości. Tej jesieni oferujemy maluchom deserki i obiadki inspirowane kuchnią Włoch, Francji, Hiszpanii i Węgier.” – powiedziała Iwona Dyderska z działu marketingu NUTRICIA Polska.
Nowe produkty będą dostępne w sprzedaży w sieciach: Carrefour, Tesco, Auchan, Real, Leclerc i Macro przez ok. 2 miesiące. Łatwo znaleźć je na sklepowej półce dzięki atrakcyjnym graficznie kartonikom, zawierającym dwa słoiczki. Deserki dostępne są w cenie ok. 4,80 zł za 2 słoiczki po 125 g, a 2 obiadki po 200 g kosztują ok. 7,80 zł. Na każdym opakowaniu obiadków mamy znajdą ciekawostkę „Czy wiesz, że…?”, dotyczącą żywienia dzieci.

Deserki i obiadki z linii „Kuchnie Świata” promuje konkurs na stronie www.bobovita.com.pl oraz dodatkowe ekspozycje w sklepach – palety i końcówki. Działania w Internecie przygotowała agencja OS3, media zaplanował dom mediowy ACR. Za działania public relations wspierające wprowadzenie nowych deserków i obiadków na rynek odpowiada agencja ALERT MEDIA Communications.

Obiadki z linii „Kuchnie Świata” są częścią programu „Żywienie z myślą o przyszłości”, stworzonego przez ekspertów marki BoboVita. Celem programu jest pomoc rodzicom w wyborze najlepszego sposobu żywienia dziecka od pierwszych miesięcy życia, a także kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych na przyszłość. Więcej informacji o programie „Żywienie z myślą o przyszłości” oraz o wszystkich produktach BoboVita znaleźć można na stronie www.bobovita.com.pl.