Spokojny brzuszek malucha

W pierwszym miesiącu życia niemowlę śpi od 16 do 22 godzin na dobę – zasypia 7 i więcej razy i zazwyczaj przesypia bez przerwy nie więcej niż 3-4 godziny.

Spokojny brzuszek malucha

Bebilon Nutriton pomocny przy ulewaniach

Warszawa, 27 października 2010 -- NUTRICIA Polska wzbogaca portfolio produktów Bebilon o Bebilon Nutriton – specjalistyczny preparat przeznaczony dla dzieci i niemowląt ze skłonnością do ulewania.

Spokojny brzuszek malucha Bebilon Nutriton to substancja zagęszczająca stosowana w przypadku skłonności do ulewania u niemowląt i dzieci. Bebilon Nutriton służy do zagęszczania mleka modyfikowanego lub preparatu mlekozastępczego stosowanego w żywieniu dzieci z alergią pokarmową. Bebilon Nutriton może być dodawany bezpośrednio do płynów lub podawany łyżeczką w postaci papki. Może być także stosowany przy karmieniu piersią.

Bebilon Nutriton może być stosowany również w żywieniu dorosłych, u których występują trudności w połykaniu – służy wtedy do zagęszczania zimnych i ciepłych pokarmów płynnych.

„Ulewanie treści pokarmowej to jedna z najpowszechniejszych dolegliwości w pierwszych miesiącach życia dziecka. Rodzice często martwią się, czy ulewające niemowlę najada się do syta i czy prawidłowo przybiera na wadze. Rozwiązaniem problemów z małym brzuszkiem jest ulepszona receptura Bebilon Nutriton, o składzie optymalnym dla jeszcze nie w pełni rozwiniętego układu pokarmowego niemowlęcia.” – powiedziała Anna Zatorska, kierownik marki Bebilon, NUTRICIA Polska.

Preparat znany był wcześniej pod nazwą Nutriton. Wraz ze zmianą nazwy na Bebilon Nutriton nastąpiła zmiana receptury preparatu. Aby polepszyć wchłanianie składników mineralnych, nowa receptura Bebilon Nutriton została wzbogacona w ważne dla rozwoju niemowlęcia żelazo i cynk. Znacząco zwiększono także zawartość wapnia, aby poprawić jego wykorzystanie w organizmie. Zmiana receptury wpłynęła również na strukturę proszku – preparat jest teraz bardziej skoncentrowany. Głównym składnikiem zagęszczającym jest mączka chleba świętojańskiego. Bebilon Nutriton nie zawiera białka mleka krowiego, laktozy, sacharozy oraz glutenu.

Bebilon Nutriton wzbogaca dotychczasową gamę produktów Bebilon. Preparat zyskał w związku z tym nowe opakowanie – spójne z linią opakowań mlek Bebilon. Więcej informacji wszystkich produktach Bebilon znaleźć można na stronie http://www.bebilon.com.pl/Produkty/Inne-produkty-specjalistyczne/Inne-produkty-specjalistyczne.

Bebilon Nutriton jest dostępny w aptekach. Produkt nie wymaga recepty lekarza.