Obiadek na 1. urodziny? Gotowy!

Co roku zajadając nasze dania tysiące polskich maluszków zdrowo rośnie i wyrasta z okresu niemowlęcego.

Obiadek na 1. urodziny? Gotowy!

BoboVita daje rocznym maluchom największy wybór obiadków w słoiczkach

Warszawa, 15 grudnia 2010 r. -- BoboVita wprowadziła na rynek 2 nowe obiadki przeznaczone dla dzieci po 12. miesiącu życia. Nowe dania poszerzają ofertę obiadków BoboVita w słoiczkach skierowaną do juniorów – obecnie najbogatszą na rynku – i ułatwiają mamom zdrowe urozmaicanie dziecięcego menu.

Obiadek na 1. urodziny? Gotowy!

Dzieci po 1. roku życia wciąż potrzebują odpowiednio zbilansowanych, dostosowanych do ich potrzeb posiłków. Z myślą o nich BoboVita przygotowała dwa nowe, pełne warzyw i kawałków pysznego mięsa dania:
• Warzywa z wołowiną w sosie pomidorowym, po 12. miesiącu,
• Ziemniaczki z brokułami i kurczakiem, po 12. miesiącu.

Receptury nowych obiadków BoboVita zostały przygotowane tak, by spełniać wymagania schematu żywienia dziecka po 1. roku życia. Proporcje składników odżywczych dostosowane są do potrzeb intensywnie rozwijającego się organizmu maluszka. Wszystkie składniki nowych obiadków pochodzą z rygorystycznie kontrolowanych hodowli i upraw, co gwarantuje ich wysoką jakość i bezpieczeństwo. Obiadki nie zawierają konserwantów, barwników i dodatków aromatycznych. Są bezglutenowe, dlatego można je bezpiecznie podawać dzieciom będącym na takiej diecie.

„Maluch, który zdmuchnął już pierwszą świeczkę na torcie, z ciekawością sięga przy stole po dania jedzone przez rodziców. Jednak roczne dziecko to nie mały dorosły i nie wszystkie „dorosłe” dania są dla niego odpowiednie. Dziecko po pierwszym roku życia wciąż potrzebuje dań dopasowanych do jego specyficznych potrzeb. Dlatego BoboVita wzbogaca swoją ofertę o nowe obiadki, dając mamom juniorów jeszcze więcej możliwości komponowania właściwie zbilansowanego jadłospisu.” – powiedziała Izabela Siewiera, kierownik marki, NUTRICIA Polska.

Nowe obiadki BoboVita są dostępne w słoiczkach 250 g, w cenie ok. 5,10–5,30 zł. Kolory etykiet i nakrętek słoiczków pozwalają łatwo rozpoznać główny składnik posiłku. Zgodnie z kodem kolorystycznym BoboVita obiadek z zawartością wołowiny ma czerwoną nakrętkę i etykietę, a z zawartością kurczaka – żółtą. Na etykiecie obiadków, obok informacji o składnikach i wartości odżywczej dania, mamy znajdą także ciekawostkę „Czy wiesz, że…?”, dotyczącą żywienia dzieci.

Receptury nowych obiadków BoboVita zostały opracowane zgodnie z zasadami programu „Żywienie z myślą o przyszłości”. Program został stworzony przez ekspertów marki BoboVita, by pomóc rodzicom w wyborze najlepszego sposobu żywienia dziecka od pierwszych miesięcy życia, a także w kształtowaniu prawidłowych nawyków żywieniowych na przyszłość. Więcej informacji o programie „Żywienie z myślą o przyszłości” oraz o wszystkich produktach BoboVita znaleźć można na stronie www.bobovita.pl.