Nowe Bebiko Comfort 2 na kolki i zaparcia

W ramach programu Well-being nasi pracownicy regularnie uprawiają różne aktywności fizyczne, poszerzają wiedzę na temat prawidłowego żywienia i zdrowego stylu życia.

Nowe Bebiko Comfort 2 na kolki i zaparcia

Warszawa, 6 sierpnia 2012 r. – NUTRICIA Polska poszerzyła ofertę produktów dla niemowląt o Bebiko Comfort 2 dla dzieci po 6. miesiącu życia. Nowy produkt łagodzi dolegliwości trawienne niemowląt takie jak kolki i zaparcia, aby maluszek mógł rozwijać się zdrowo i radośnie.

Nowe Bebiko Comfort 2 na kolki i zaparcia

Bebiko Comfort 2 opracowane zostało z myślą o dzieciach, którym dokuczają kolki i zaparcia, a ich mamy nie mogą karmić piersią. Ten dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego kompleksowo łagodzi dolegliwości trawienne dzięki opatentowanej kompozycji prebiotyków NUTRICIA, a także obniżonej zawartości laktozy. Specjalny skład białka zapewnia produktowi lekkostrawność, a starannie dobrany kompleks kwasów tłuszczowych korzystnie wpływa na przyswajalność tłuszczów i poprawia konsystencję stolca dziecka. Badania* potwierdziły, że po 14 dniach stosowania Bebiko Comfort 2 wyraźnie zmniejsza się częstotliwość występowania kolek i zaparć oraz uczucie dyskomfortu u dziecka.

„Kolki i zaparcia są powszechnym problemem we wczesnym dzieciństwie i często dokuczają maluszkowi w pierwszym roku życia. W trosce o dobre samopoczucie zarówno dziecka, jak i mamy stworzyliśmy specjalny produkt Bebiko Comfort 2, który łagodzi dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego. Dzięki nowemu produktowi Bebiko rodzice mogą stosunkowo szybko poprawić komfort małego brzuszka i cieszyć się radosnym, wspólnie spędzonym czasem” – powiedziała Dorota Jóźwiak-Jakubowska, młodszy kierownik ds. zarządzania marką Bebiko.

Kolki i zaparcia mogą być przyczyną napięcia i zmęczenia dziecka, mają także wpływ na życie całej rodziny. Dolegliwości maluszka często związane są ze stresem i bezsennością zarówno dziecka, jak i rodziców. Typowym i najczęstszym objawem kolek i zaparć jest jednostajny płacz maluszka oraz podobna pora występowania dolegliwości – najczęściej jest to popołudnie i wieczór. Objawy mogą wystąpić zarówno u dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym, jak i pokarmem naturalnym.

W przypadku niemowląt karmionych mlekiem modyfikowanym zmiana diety dziecka np. na Bebiko Comfort 2 to tylko jedna z metod łagodzenia kolek i zaparć u niemowląt. Innymi sposobami na radzenie sobie z dolegliwościami trawiennymi dziecka są metody naturalne – np. zmiana pozycji przy karmieniu – lub leczenie farmakologiczne.

Nowy produkt Bebiko Comfort 2 jest już dostępny w drogeriach Rossmann i wybranych aptekach. Opakowanie 350 g kosztuje ok. 23-25 zł. Bebiko Comfort 2 to dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego i należy go stosować w porozumieniu z lekarzem.
Więcej informacji o wszystkich mlekach modyfikowanych Bebiko znaleźć można na nowej stronie internetowej www.BebiKlub.pl.

Bebiko oferuje mleka modyfikowane w pełni dostosowane do potrzeb żywieniowych rozwijającego się dziecka – od urodzenia do 3. roku życia. Mleka modyfikowane Bebiko zawierają optymalną kompozycję składników odżywczych: białka, węglowodanów, tłuszczów (w tym nienasyconych kwasów tłuszczowych) oraz witamin i składników mineralnych. Dzięki kompletnej formule z opatentowaną kompozycją prebiotyków NUTRICIA mleka modyfikowane Bebiko wspierają rozwój zdrowej flory bakteryjnej w jelitach, która jest częścią zdrowego układu pokarmowego. Dzięki zawartości wapnia i witaminy D dla mocnych kości oraz żelaza wspomagają także zdrowy rozwój dziecka.

NUTRICIA Polska to lider rynku żywności dla dzieci i niemowląt w Polsce. Firma jest częścią Dywizji Żywności dla Dzieci w Danone. NUTRICIA Polska specjalizuje się w żywności dla niemowląt i małych dzieci oraz dla osób dorosłych wymagających specjalistycznego żywienia. NUTRICIA Polska dostarcza produkty żywnościowe dla dzieci we wszystkich kategoriach − od podstawowych i specjalistycznych mlek modyfikowanych (marki Bebiko i Bebilon) po pełną gamę odżywek dla niemowląt (marka BoboVita).

*Saviano F, et al. Reduction of crying episode owning to infantile colic: a randomized controlled study of a new formula. European J Clin Nut 2006, 60; 1304-1310. Savino F, et al. Advances in the management of digestive problems during the first months of life. Acta Pediatr 2005, 94 (Suppl 449); 120-124. Veitl V, et al. Akzeptanz, Toleranz und Wirksamkeit von Milupa Comfort bei Säuglingen mit kleineren Ernährungs- und Verdauungsproblemen. J Ernährungsmed 2002, 2; 14-20.

Karolina Brylska
Biuro Prasowe NUTRICIA Polska
ALERT MEDIA Communications
tel. kom: 506 052 096
e-mail: nutricia@alertmedia.pl

NUTRICIA Polska Sp. z o. o.
tel. kom: 604 490 483
e-mail: prasa@nutricia.com.pl